Het is mooi geweest!

                    
45 jaren werkzaam geweest in de drankensector, een tijdje bij een grote bekende Nederlandse brouwerij en vervolgens vele jaren bij gerenomeerde wijnimporeurs in Nederland.
Ruim 30 jaren een eigen wijn -relatiebedrijf gehad wijngroet.nl genaamd. Per 1 januari 2019 zijn wij hiermee gestopt.

Om mijn kennis op peil te houden natuurlijk veelvuldig vakliteratuur geraadpleegd, wijnbedrijven bezocht maar vooral veel geproefd, heel veel geproefd.

Met de opkomst van internet moet je maar geloven wat de wijnaanbieders over hun produkten te zeggen hebben. Je hoeft er niet aan te twijfelen dat zij onjuiste informatie verschaffen maar de ene smaak is nu eenmaal de andere niet dus is het proeven van wijnen een persoonlijke aangelegenheid. Je vindt het lekker of niet, zo simpel is het!
Jammer genoeg kun je "van het internet af" niet proeven dus zul je moeten afgaan op hetgeen de leverancier over een wijn te vertellen heeft.

Hoewel ik persoonlijk nog regelmatig wijnen drink en koop van mijn vroegere, zakelijke relaties ben ik mij toch ook wat gaan orienteren op de retailmarkt, de winkels, supermarkten.

Je hoeft geen snob te zijn om bang te zijn bij de Lidl of Aldi "gespot" te worden met een winkelwagentje vol wijn!
 Soms is het even zoeken maar ook daar kun je keurige, prima gemaakte wijnen aanschaffen en van de prijzen wordt je echt vrolijk!

Wij gaan er wat "dieper" op in.
VERGEET NIET:

De waarheid zit in de fles
De leugen staat vaak op het etiket!